Rockshox Flight Attendant – dvignite svojo vožnjo na višji nivo!

Enduro bajk bo hitrejši na dolgih vzponih, trail kolo bo postalo učinkovito kot XC kolo.

 

… boste vozili hitreje, dlje in boste porabili manj energije …

 

Flight Attendant je edini avtomatski sistem, ki “prisluhne” kolesarju in se odziva v realnem času. Sistem je sestavljen iz vrste senzorjev, ki spremljajo premikanje kolesarja in tip terena ter predvidijo popoln položaj vzmetenja – tako da boste vozili hitreje, dlje in boste porabili manj energije za nastavljanje vzmetenja. Skratka, več časa boste porabili za čisto uživancijo v furanju.

Senzorji na vilicah, amortizerju in gonilkah so povezani s tehnologijo AXS in zaznajo vsak udarec, nagib in pritisk na pedale. Sistem stalno analizira tok vedno novih podatkov in predvidi popolno nastavitev vzmetenja za vsak trenutek. Enduro bajk bo hitrejši na dolgih vzponih, trail kolo bo postalo učinkovito kot XC kolo.

V načinu delovanja Auto bo Flight Attendant dešifriral vsako silo in premikanje ter sam premikal med različnimi načini delovanja dušenja. Sicer lahko sami določite način delovanja in sicer z izbiro med tremi osnovnimi nastavitvami Open, Pedal in Lock (imena so dovolj zgovorna). Avtomatsko funkcijo pa lahko tudi izklopite in s pomočjo ročice na krmilu sami določite način delovanja.

Seveda to še ni vse, za zahtevne kolesarje je tukaj funkcija Bias Adjust za prilagoditev delovanja sistema v avtomatskem načinu delovanja.

Sistem je na voljo na vilicah RockShox Pike, Lyric in ZEB ter zadnjem amortizerju Super Deluxe Ultimate; te vilice in amortizer imajo tudi druge nove tehnologije in kartuše, zato o njih zagotovo še kaj napišemo in objavimo.