Scottov kolesarski dan v Kranju

Z veseljem vas obveščamo, da bomo v letu 2021 znova izvedli Scottov kolesarski dan v Kranju. Že sedaj vabljeni 26. 9. v prestolnico Gorenjske, spodaj pa vam je na voljo več informacij o dogodku.

 

Maraton bo potekal pod mobilno oz. popolno zaporo ceste, po kateri poteka trasa.

 

SCOTTOV OTROŠKI MARATON

Štart otroškega maratona po ulicah starega mestnega jedra (1 km): 11.00

Štartnina: 0€

Prijava ni potrebna!

SCOTTOV DRUŽINSKI MARATON

Dolžina: (3×12 km), izbirno 1, 2 ali 3 krogi, maksimalna dolžina 36 km

Štart malega maratona:
bo na Glavnem trgu v Kranju, nato bo pot kolesarje vodila skozi Primskovo proti Britofu, kjer trasa zavije proti Brdu in na Kokrici levo proti Rupi. Na križišču z Oldhamsko cesto znova zavije levo in po cesti Staneta Žagarja do križišča z Likozarjevo cesto, kjer se znova  vrne proti Glavnemu trgu v mestno jedro Kranja.

PRAVILA IN POTEK MARATONA

Kolesarji bodo ves čas vozili med prvim in zadnjim spremljevalnim vozilom ter ob spremstvu policije in zdravstvene službe. Maraton bo potekal pod mobilno oz. popolno zaporo ceste, po kateri poteka trasa. Vse udeležence naprošamo, da upoštevajo navodila organizatorja, policistov in redarjev.

  • – Udeleženec prireditve je vsak, ki je prijavljen po predprijavi oz. se prijavi na dan prireditve, poravna štartnino in ima na prireditvi na roki zapestnico.
  • – Vsak udeleženec mora ob dvigu zapestnice in vrečke z darili sponzorjev predložiti osebni dokument.
  • – Zaščitna čelada je obvezna za vse mladoletne udeležence in priporočljiva tudi za odrasle.
  • – Neprijavljeni kolesarji bodo iz maratona izločeni s strani organizatorja.
  • – Udeležence naprošamo, da spoštujejo in varujejo okolje in naravo ter morebitne odpadke prinesejo s seboj na cilj.
  • – Prireditev bo v vsakem vremenu.
  • – Organizator že plačane štartnine ne vrača, razen v primeru odpovedi prireditve.
  • – Na celotnem prireditvenem prostoru in v času trajanja dogodka je potrebno upoštevanje vseh veljavnih odlokov Vlade RS in NIJZ, ki se nanašajo na preprečevanje širjenja koronavirusa, in navodil organizatorja.
  • – Plačilo startnine z BONI 21 ni možno!
  • – Prireditev bo v primeru slabe vremenske napovedi odpovedana.

Glavni trg v Kranju bo zaprt za ves promet, prireditveni prostor pa bo ograjen. Družinski maraton bo potekal pod kratkotrajno mobilno zaporo ceste, udeleženci pa se bodo vozili v skupini pod vodstvom vozil organizatorja in policijskega spremstva. Na maratonu je prepovedano prehitevanje spremljevalnih vozil na čelu. Kdor bo zaostal za zadnjim spremljevalnim vozilom, bo vozil v tekočem prometu.

Organizator zagotavlja varen potek prireditve, skupaj z več spremljevalnimi vozili, reditelji, policijskim spremstvom in zdravstveno službo. Prireditev bo zavarovana pri zavarovalnici, vendar organizator ne odgovarja za posledice in nastalo škodo, ki jo udeleženci povzročijo sebi, sotekmovalcem ali proti tretjim osebam, oziroma zaradi kršenja pravil in navodil, ki jih določi organizator.

Udeleženci s prevzemom zapestnice potrdijo, da so seznanjeni z določili in navodili organizatorja, se z njimi strinjajo in da se prireditve udeležujejo na lastno odgovornost.

Vse o maratonu, prijavi, štartnini …