Povsem novi Scott Patron eRIDE

S 160 mm hoda spredaj in zadaj ponuja udobje na vzponih in spustih, pravzaprav se spušča kot enduro kolo in ponuja učinkovitost XC kolesa – seveda po zaslugi sistema TwinLoc.

 

… kolo z integriranim amortizerjem in napeljavami, novim pogonskim sklopom …

 

Integracija, izjemna oblika in skrbno izbrana geometrija, vse to v kombinaciji z novim močnim pogonskim sistemom Bosch. Za vedno znova izjemno izkušnjo v gorah, na poti navzgor in navzdol. Patron eRIDE je novi gospodar gorskih stezic.

Novi Patron eRIDE bo osvojil vsak teren, od hitrih alpskih poti do tehničnih gozdnih stezic na lokalnem hribu. S 160 mm hoda spredaj in zadaj ponuja udobje na vzponih in spustih, pravzaprav se spušča kot enduro kolo in ponuja učinkovitost XC kolesa – seveda po zaslugi sistema TwinLoc.

Pri Scottu so model Patron naredili povsem na novo, razvoj so začeli s praznim listom papirja. To je bila namreč odlična priložnost, da so na novo razmislili o integraciji in obliki ter močno izboljšali celotno kolesarsko izkušnjo. Nastalo je kolo z integriranim amortizerjem in napeljavami, popolnoma uglašeno geometrijo ter novim pogonskim sklopom Bosch z večjo baterijo, sam motor pa je sedaj postavljen tako, da omogoča optimalno moč in hlajenje.

VZMETENJE: popolnoma nova in revolucionarna oblika vzmetenja. Zadnji del je povsem integriran v glavni okvir in ponuja 160 mm hoda. Integriran amortizer je odstopil prostor za ostale elemente, kot so motor, baterija in prostor za (velik) bidon. Še vedno pa je amortizer enostavno dostopen in opremljen s tehnologijo TwinLoc.

POGONSKI SKLOP: Motor Bosch ponuja 85 Nm navora in do 340 % pomoči, ob tem pa popolnoma novo programsko opremo, ki še bolj poudarja naraven občutek. Na kolesu Patron eRIDE je motor postavljen vertikalno in podprt s spodnje strani; okvir deluje kot gnezdo zanj. Motor se v tem položaju dobro hladi, saj se topel zrak dviga kot skozi dimnik, prav tako pa je dobro zaščiten pred udarci.

BATERIJA: najnovejša tehnologija Bosch. Nova 750 Wh baterija ima za 20 % večjo kapaciteto; ta ponuja do 100 km ali 2000 višinskih metrov dosega v načinu Eco ter polovico tega v načinu Turbo. Eden večjih dosežkov pri tem kolesu je namestitev največje baterije na tržišču v zastavljene proporce cevi, tako je kolo z enako baterijo na voljo v velikostih od S do XL. Baterija se popolnoma prilega v karbonski okvir.

INTEGRACIJA: e-kolesa imajo na krmilu precej stvari, zato sta ekipi Syncrosa in Scotta stopili skupaj in pripravili čisto rešitev z napeljavo kablov direktno preko krmilnega ležaja. Patron je tako sestavljen z enodelnim krmilom/oporo Syncros Hixon iC SL.
Prednji in zadnji blatnik sta narejena po meri za to kolo in sta priložena že ob nakupu. V zadnjem je tudi integrirana svetilka LED.

Modeli Patron eRIDE
Novi Patron eRIDE bo na voljo v 7 različnih verzijah, od tega bosta dva specifična modela Contessa Patron eRIDE (910 5.999 EUR in 900 7.699 EUR). 5 moških modelov (920, 910, 900, 900 Tuned in 900 Ultimate) bo na voljo v cenovnem razredu od 6.599 EUR do 10.999 EUR. Prvi primerki bodo v trgovinah še pred koncem letošnjega leta, sicer pa Patron sodi v kolekcijo 2022.

Še več informacij o modelu Scott Patron eRIDE najdete tu.