Povsem nova SPARK RC in SPARK 900

SCOTT predstavlja povsem novo družino koles Spark – z brezkompromisnimi, tekmovalnimi XC modeli in povsem novo, še bolj zabavno platformo Spark.

 

… saj so okvir naredili na novi platformi z integriranim amortizerjem …

 

Serija Spark predstavlja enega izmed temeljev uspeha Scotta v gorskokolesarskem svetu. S kolesi iz te serije so zmagali številne svetovne pokale, kolesarji pa so z njimi prekolesarili praktično cel svet.

Z modelno oznako 2022 sta zdaj tukaj nova Spark RC in Spark 900, ki nadaljujeta uspešno tradicijo.

Novi SCOTT Spark je že na daleč zelo drugačen od trenutnega modela, saj so okvir naredili na novi platformi z integriranim amortizerjem. Bolj natančna analiza pokaže, da je lahko vzmetenje na ta način boljše v svojih karakteristikah, brez žrtvovanja teže. Pri kolesih tega nivoja so posamezne razlike majhne, a vendar pomembne in opazne. Z novim Sparkom so skušali zagotoviti največji izkoristek pri prenosu moči in zato odpraviti vse nepotrebno zvijanje okvirja, do katerega prihaja pri gibanju skozi hod amortizerja.

Okvir je zdaj izdelan okoli amortizerja trunnion in je veliko bolj tog, prenos moči pa bolj učinkovit. Snovalci so lahko uporabili veliko večje ležaje za vrtišče na sedežni cevi in tako še dodatno ojačali ta del iz zmanjšali nepotrebno gibanje. Po zaslugi tehnologije Integrated Suspension je lahko amortizer tudi postavljen nižje, kar zniža težišče. Kolo je zato bolj vodljivo, bolj stabilno in vožnja bolj samozavestna.

Nova platforma je bila razvita v tesnem sodelovanju s strokovnjaki iz SWISS BIOMECHANICS in tovarniško ekipo SCOTT-SRAM MTB Racing Team, želja pa je bila izdelati eno platformo, ki ji je mogoče z različnimi komponentami spreminjati karakter. Veliko poudarka je bilo namenjenega položaju telesa med poganjanjem, obe kolesi sta agresivni in hitro pospešujeta sede ali stoje.

Serija 900 je sestavljena z vilicami z nekaj več hoda in se zato pelje kot raketa po vseh mogočih stezicah, model RC pa je čistokrvno dirkaško kolo.

Vse o Spark RC in Spark 900