Selle Italia novi opremljevalec rekorderja Ironmana

Nemec Patrick Lange ne bo samo dirkal s sedeži Selle Italia, ampak bo pomagal tudi pri razvoju novih modelov.

 

Udobje in učinkovitost gresta lahko z roko v roki …

 

Podjetje s sedežem v Benečiji je odločno stopilo v svet triatlona in začelo sodelovanje z dvakratnim svetovnim prvakom v Ironmanu. Nemec Patrick Lange ne bo samo dirkal s sedeži Selle Italia, ampak bo pomagal tudi pri razvoju novih modelov.

Patrick Lange je prvi triatlonec na svetu, ki je na znamenitem Ironmanu na otoku Kona na Havajih podrl mejo osmih ur. Nemec je s tem osvojil naslov svetovnega prvaka v Ironmanu, s tem pa je tudi ponovil dosežek iz leta 2017. Z razvojno ekipo Selle Italia bo Lange sedaj sodeloval pri razvoju novih sedežev za triatlon, enega izmed najtežjih športov na svetu.

Podjetje s 120 let dolgo zgodovino je sicer močno vpleteno v različne kolesarske discipline, najbolj opazno z različnimi World Tour ekipami ter pokroviteljstvom Gira in Toura. 

Leta 1986 rojeni Patrick Lange je že zelo zgodaj kazal strast do dolgih razdalj v športu. Svojo prvo ultra dolgo preizkušnjo je zmagal leta 2016 v Teksasu v ZDA, na svetovnem prvenstvu Ironman na Koni pa je bil tistega leta tretji. Nato sta sledili dve zmagi, najnovejša s časom 7:52.39.

Ob sklenitvi partnerstva s Selle Italia je Lange povedal: “Udobje in učinkovitost gresta z roko v roki. Navdušen sem, da smo se združili s tako znamenito znamko, kot je Selle Italia. Podjetje me bo podprlo v mojem strmenju k še hitrejšim časom na kolesu in boljši aerodinamiki. Počaščen sem, da sem del tega globalnega igralca v industriji.”