Vikend Tržiških poti / Tržič Trail Days – rekreativno MTB druženje

Zadnji vikend v septembru (29. in 30. september 2018) se bo v Tržiču odvijal Vikend tržiški poti / Tržič Trail Days.

 

Rekreativno gorsko-kolesarsko druženje v Tržiču

 

Zadnji vikend v septembru (29. in 30. september 2018) se bo v Tržiču odvijal Vikend tržiški poti / Tržič Trail Days. Rekreativno gorsko-kolesarsko druženje bo organizirano v tesnem sodelovanju z Bled Bike Festivalom, najodmevnejšim gorsko-kolesarskim festivalom pri nas.

Tržič v svojem goratem zaledju ponuja razkošje poti, ki preprosto vabi gorske kolesarje, da ga doživijo. V zadnjih letih se je Tržič razvil v destinacijo, ki tovrstne goste dobro razume in jim ponuja vse več tega, kar potrebujejo in pričakujejo.

Vikend druženja v hribih nad Tržičem bo poskrbel za nepozabno doživetje. V središču ne bo tekmovanje, temveč uživanje na kolesu v prijetni družbi v čudovitem gorskem okolju.

Sobota, 29. september 2018

Sobotno kolesarjenje po planinah pod Košuto bomo popestrili s spremljevalnimi dogodki, osrednji prostor dnevnega dogajanja bo Taborniški dom na Šiji, proti večeru pa se bo kolesarska druščina zbrala pri Dvorani tržiških olimpijcev.

Kolesarje bomo v jutranjih urah pričakali pred Dvorano tržiških olimpijcev. Ob prijavi prejmejo navodila in zemljevid ter se samostojno odpravijo proti vmesnim ciljnim planinam: Dolga njiva, Tegoška planina, Pungrat, Kofce, Šija. Med potjo bodo zagotovljene okrepčilne postaje, vzpon pa bo zabeležen na foto točkah.

S plačano prijavnino kolesarji prejmejo kupon za planinsko malico v eni od sodelujočih planšarij oz. planinskih koč, vključeni pa so tudi v večerno žrebanje nagrad.

Taborniški dom na Šiji bo v soboto glavni cilj vzpona. Poskrbljeno bo za test koles in zabavne preizkuse, za čudovito kuliso je že poskrbela narava sama, ponudniki pa bodo razvajali vaše brbončice.

Za vse, katerim je vzpon pod Košuto prezahteven, predvsem pa za najmlajše kolesarske navdušence, bo poskrbljeno pri Dvorani tržiških olimpijcev. Po 16. uri bo na voljo spretnostni poligon za vse generacije, delavnice in mini sejem. Seveda ne bo manjkalo glasbe, hrane in pijače.

Ko se v popoldanskih urah kolesarji vrnejo na prireditveni prostor v Tržič, se druženje nadaljuje. Žrebanje nagrad bo na prireditvenem prostoru v večernih urah.

Predhodne prijave sprejemamo do torka, 25. septembra 2018 po e-pošti andrej@remskar.com ali mateja.dolzan@gmail.com.

Nedelja, 30. september 2018 (zbor 9.00, odhod 9.30)

V nedeljo bodo organizirane različne vodene kolesarske ture po Tržiškem:

  • Hude punce
  • Takratka
  • Singletrails
  • Maraton
  • Družinska
  • Elektrončki (e-bike)
  • Shuttle banda

Velikost skupin: do 8 udeležencev. Prispevek: 10 EUR za vodene ture, 40 EUR za shuttle. Potrebna predhodna prijava.

Zbirno mesto in registracija:

Dvorana tržiških olimpijcev

Parkirna mesta:

Parkiranje osebnih vozil je možno na javnih parkirnih mestih v mestu in okolici. Predlagamo parkiranje na parkirišču BPT.

Ne pozabimo:

Tudi jeseni se na planinah še lahko pase živina, zato obvezno za seboj zapiramo lese in z vožnjo ne vznemirjamo živali.

Opozorilo: Poti v naravi niso označene. Kolesarjenje je dovoljeno po cestah in gozdnih cestah, razen kjer je izrecno prepovedano. Kolesarjenje po gozdnih vlakah, planinskih poteh in drugih poteh je prepovedano, razen kjer ni izrecno dovoljeno. Kjer je kolesarjenje prepovedano, je potrebno sestopiti s kolesa in pot nadaljevati peš. Kolesarite na lastno odgovornost.