Vpoklic V-zavor Avid Single Digit 7

Nekatere od prizadetih zavor so morda izdelane z zakovicami, ki lahko med uporabo izpadejo iz zavorne enote.

 

Predmet tega vpoklica so zavore proizvedene med 1.6.2014 in 26.5.2017

zavore Avid SINGLE DIGIT 7

zavore Avid SINGLE DIGIT 7

datumska koda vtisnjena na zadnjo stran zavore

datumska koda vtisnjena na zadnjo stran zavore
 

Dragi kupec,

proizvajalec kolesarskih zavor SRAM obvešča prostovoljni vpoklic V-zavor Avid SINGLE DIGIT 7 (slika 1).

Nekatere od prizadetih zavor so morda izdelane z zakovicami, ki lahko med uporabo izpadejo iz zavorne enote, kar lahko povzroči, da ena od zavor preneha delovati. Zaradi tega je lahko zavorna pot daljša in s tem nevarnost za trk ali padec večja.

Posledično je večja možnost telesnih poškodb, zato Sram svetuje, da uporabniki takoj prenehajo uporabljati zavore, ki so predmet tega vpoklica.

Predmet tega vpoklica so vse V-zavore Avid SINGLE DIGIT 7 iz poprodaje (AFTERMARKET), ki so proizvedene med 1. junijem 2014 in 26. majem 2017.

 

IDENTIFIKACIJA PROIZVODA:

Na zavorah ni UPC kode ali serijske številke, vendar pa je mogoče zavore, ki so predmet tega vpoklica prepoznati po datumski kodi, ki je vtisnjena na zadnji strani zavorne roke, kot je prikazano na sliki zgoraj. Zavore bodo imele datumsko kodo med 1. junijem 2014 in 26. majem 2017. Poleg tega so bile zavore Avid SINGLE DIGIT 7 v času vpoklica samo v črni barvi.

Če najdete omenjene zavore nameščene na kolesu z datumsko kodo znotraj 1. junija 2014 in 26. maja 2017 se takoj obrnite na vašega trgovca, ki bo uredil vse, da se zavore zamenjajo za nove.

Če niste prepričani, ali so vaše zavore del vpoklica, se obrnite na Sram ali vašega prodajalca, da bosta skupaj preverila.

Na vprašanja o tem vpoklicu se obrnete na vašega prodajalca ali pa si oglejte stran proizvajalca www.sram.com.

Opravičujemo se za nevšečnosti, vendar je vaša varnost naša prednostna naloga.