Zlata nagrada DIA za Geniusa LT 700 Tuned Plus

Forum Design & Innovation Awards pod okriljem revije enduro-mtb.com ter sodelovanjem številnih drugih medijev, strokovnjakov in tekmovalcev, je podelil nagrade za leto 2016, med drugim je zlato priznanje prejel tudi Scottov Genius Plus!

 

Nagrade DIA veljajo za ene najbolj pomembnih nagrad v kolesarski industriji

 

Forum Design & Innovation Awards pod okriljem revije enduro-mtb.com ter sodelovanjem številnih drugih medijev, strokovnjakov in tekmovalcev, je podelil nagrade za leto 2016, med drugim je zlato priznanje prejel tudi Scottov Genius Plus!

Nagrade DIA veljajo za ene najbolj pomembnih nagrad v kolesarski industriji. Z njimi nagradijo najboljša cestna in gorska kolesa, električna gorska kolesa, prav tako pa tudi komponente in dodatno opremo. Nagrade prejmejo najboljši izdelki v posamezni kategoriji, prav tako pa dobre inovacije, ki kažejo na velik potencial v prihodnosti. Ekskluzivna zlata nagrada je rezervirana za popolne, brezhibno izdelane in vizionarske izdelke – kot je tudi Scott Genius LT 700 Tuned Plus.

Misija foruma Design & Innovation Award je pozitivno vplivati na svet kolesarstva. Služi kot forum za prelomne ideje in inovacije, hkrati pa daje priznanje najboljšim izdelkom v industriji.

Kaj je povedala žirija:
“Scott je bil vedno pionir, v podjetju so od nekdaj premikali meje nove tehnologije in poskušali na novo postaviti pravila. Morda ni presenetljivo, da so bili gonilna sila za tehnologijo plaščev nove dimenzije plus. Ugotovili smo, da plašči velikosti plus niso magična rešitev za vse, kakor je bilo sprva oglaševano, toda ponujajo resnično in zelo privlačno izbiro za številne kolesarje. Plašči plus prinašajo stopnjo nadzora in zaupanja, ki do sedaj še ni bila mogoča, zato lahko običajen kolesar po terenu vozi hitreje in z več nadzora. Do sedaj so bili plašči ozko grlo razvoja sistema plus, toda to se hitro izboljšuje in prednosti se lahko sedaj občutijo na vedno bolj raznolikem terenu.

Eno izmed koles, ki v popolnosti izkorišča tehnologijo plus je Genius LT 700 Tuned Plus s 160 mm hoda. S tehnologijo Twin Loc je mogoče vilice in amortizer sočasno prilagoditi terenu, kolo pa zares izstopa zaradi integracije plaščev širine 2,8” v popoln paket z izjemno splošno učinkovitostjo. Kljub teži 12,7 kg se Genius LT 700 Tuned Plus vozi kot raketa, z lahkoto preko vsakega terena, ob tem pa oprijema kar ne zmanjka. Med plezanjem, zavijanjem in po tehničnem terenu se pelje vrhunsko, prav tako pa je LT 700 tudi izjemno uravnovešeno kolo. Scott je bil od samega začetka katalist gibanja plus, izkušnje in strast pa se kažeta v modelo LT 700 Plus.”