Pred nami je 9. maraton Alpe Scott

Udeležencem maratona, ki bodo Kamnik obiskali že dan ali več dni poprej, se brez dvoma obeta zanimiv in pester kolesarski vikend.

Pred kolesarji je 130 km in 2000 m višinske razlike v čudoviti naravni kulisi Kamniško – Savinjskih Alp

 
 

Kamnik bo prvo julijsko nedeljo gostil start in cilj Maratona Alpe Scott, enega najtežjih in najlepših kolesarskih maratonov v Sloveniji. Maraton bo udeležence že 9. leto zapored vodil okoli slikovitih Kamniško – Savinjskih Alp čez tri alpske prelaze – Jezerski vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec, ob štirih alpskih rekah in skozi 11 občin pri nas in na avstrijskem Koroškem. Pred kolesarji je 130 km in 2000 m višinske razlike v čudoviti naravni kulisi Kamniško – Savinjskih Alp.

V Kamniku se obeta pravi kolesarski praznik

Kamnik bo dan poprej, v soboto, 4. julija, gostil start prve etape ženske dirke Giro Rosa, ki bo prvikrat v 26-letni zgodovini potekala izven italijanskih meja. Mednarodna dirka z najboljšimi svetovnimi kolesarkami se bo uradno začela v petek, 3. julija s prologom v središču Ljubljane. Iz Kamnika, kjer bo start prve etape, se bo 19 ekip, med njimi tudi slovenska ekipa BTC City Ljubljana, podalo po trasi Male Franje v nasprotni smeri. Udeležencem maratona, ki bodo Kamnik obiskali že dan ali več dni poprej, se brez dvoma obeta zanimiv in pester kolesarski vikend.

NAJ navijaška skupina

Ne samo naravna kulisa, pogledi na vršace, vožnja ob alpskih rekah, itd. Tudi odlično vzdušje ob progi in glasni navijači so razlog, da Maraton Alpe udeležencem ostane v kar najlepšem lepem spominu. Prav zato so organizatorji pripravili poseben natečaj za naj navijaško skupino. Izziv, ki ga ponuja maraton, ni majhen, zato je prav, da so kolesarji deležni kar največje podpore in spodbude s strani gledalcev ob progi.