8. Maraton Alpe Scott

Na startu v Kamniku so se zbrali najboljši amaterski kolesarji ta hip, zato napet potek in razplet znotraj vodilne skupine ni bil presenetljiv.

 
 
 
 
 
 
 

Kolesarji so se že osmič podali na pot okoli Kamniško Savinjskih Alp

 
 
8. Maraton Alpe Scott je uspešno končan. Kolesarji so se že osmič podali na pot okoli Kamniško Savinjskih Alp. Trasa dolžine 130-ih kilometrov in 2000 metrov skupne višine je izredno slikovita. Pelje ob štirih alpskih rekah in čez tri prelaze – Jezerski Vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec, ki so v zgodovini vedno tako ali drugače ločevali ljudi, jezike, kulture … Sedaj ta maraton znova povezuje pokrajine v dveh državah, Sloveniji in Avstriji.
Na startu v Kamniku so se zbrali najboljši amaterski kolesarji ta hip, zato napet potek in razplet znotraj vodilne skupine ni bil presenetljiv. Na koncu se je vse skupaj najbolje izteklo za Primoža Obala s časom 3:37:04 med moškimi in Lauro Šimenc s časom 4:12:31 v ženski konkurenci.
Na koncu drugo in tretjeuvrščena Matej Lovše in Andrej Marovt Helešič sta napadla pod vrhom Črnivca, a jima je Primož uspel slediti. Zmagovalca je dal spust v Kamnik, kamor so prvi trije solirali vsak zase.
Laura Šimenc, tekmovalka domačega KD Alpe, je v cilju priznala, da se je s tako težko traso spopadla prvič, zato je bilo zadovoljstvo ob zmagi toliko večje. Drugo mesto je osvojila Ajda Opeka, tretje pa Andreja Jagodic.