6. kolesarski vzpon na Jošt Scott

Klub študentov Kranj v okviru festivala Teden mladih vse rekreativne in zagrizene kolesarje tudi letos postavlja pred izziv, ki vas v slabe pol ure nagradi s čudovitim razgledom.

Klub študentov Kranj bo v nedeljo, 11. maja, ob 11. uri organiziral Vzpon na Jošt, ki vas bo s kondicijo in malce trme pripeljal na enega izmed najbolj priljubljenih kranjskih vrhov.
Vzpon na 847 metrov visokega sv. Jošta nad Kranjem je primeren tako za mlajše kot starejše kolesarje in rekreativce, saj bodo nekateri izboljšali svoj čas, drugi tekmovali sami s seboj, vsi pa bodo nagrajeni s čudovitim razgledom in z nagradami iz bogatega nagradnega sklada.
5-kilometrski vzpon vas preseneti z vzponi, ki vam z ravninami na trenutke pusti zadihati, nato pa se v zadnjem kilometru in pol naklon dvigne proti in čez 20 %.

Najhitrejši kolesarji bodo tudi letos lovili pikčasto majico, ki si jo bosta nadela zmagovalca v moški in ženski kategoriji. Lani sta bila najhitrejša Špela Škrajnar z rekordnih 21 minut in 18 sekund, nekaj minut prej pa je na vrh Jošta prispel Iztok Dogša s časom 17 minut in 38 sekund.

 

Startnina v predprijavi znaša:
– 5 € za člane KŠK
– 8 € za nečlanice in 13 € za nečlane
Predprijave potekajo na Info točki KŠK (Slovenski trg 5, Kranj) do 8. maja.
Na dan dogodka startnina za člane KŠK znaša 10 €, za nečlanice 13 € in za nečlane 18 €.

 
 
Scott1
Scott2
Scott3
scott4