Genius LT 700 bo hit!

Mnoge pomembne gorsko-kolesarske revije so vzele pod drobnogled Scott Genius LT 700 2014. Iz pričujočega se obeta, da bo to hit prihajajoče sezone:

Enduro Mountainbike Magazine

Genius LT povezuje dva svetova. 170mm zadnje vzmetenje še nikoli ni bilo tako nastavljivo (zahvaljujoč TwinLoc tehnologiji) in učinkovito (novo Scott Nude vzmetenje, razvito v Fox-u). Zelo iskreno kolo, namenjeno tako ambicioznim tekmovalcem kot tudi običajnim rekreativnim kolesarjem. Zasnova in geometrija sta fantastični.
 

Vital MTB, ZDA

Scott se je vrnil nazaj za risalne deske, z namenom redizajnirati Genius LT v popolni stroj, ki bi imel vse. Uspelo jim je: 27,5 palčna kolesa, agresivna geometrija, spleza na karkoli, zabava navzdol … Je to trail ali DH kolo? Oboje!
 

BIKE Magazin, NEM

Kombinacija pospeševanja, teže, hoda in geometrije je impresivna. Genius LT ima dovoljšen hod na spustih, brez kompromisov pri vzponih.
 

Dirt, VB

Scott poseduje zakladnico znanja in izkušenj pri produkciji karbonskih okvirjev. To je med vožnjo več kot očitno, kajti kolo ni grobo, kar je redkost. Na spustih je vrhunsko, geometrija je čudovita. Gremo celo tako daleč, da trdimo, da je Genius LT eno najbolje oblikovanih koles, ki smo jih kadarkoli vozili.
 

VeloVert, FRA

Genius LT 700 Tuned je, s skupno maso 12,34 kg in velikima kolesoma, resnični dirkalni stroj. Navdušuje nas od prve vožnje.
 

Bike Magazine, FRA

Težki spusti so teren, kjer LT ponuja največ užitka. Naj bodo gapi ali bande, Genius LT navduši.
 

MountainBIKE, NEM

LT z novim okvirjem najvišje kvalitete, 27,5 palčnima kolesoma in 170mm vzmetenjem, dviguje letvico zelo visoko. Kolo, ki pokriva discipline od maratona do DH je fascinantno!
 

Pinkbike

Genius LT izgleda prečiščeno. Okvir je popolnoma karbonski, izdelan iz 200 posameznih kosov in se razlikuje od tradicionalnega monocoque okvirja. Verjetno eden najbolj navdušujočih atributov tega kolesa je njegova sposobnost plezanja: naj si bo hitri šprinterski klanec ali enourni makadamski vzpon, Genius LT blesti.
 

Freeride, NEM

Faktor zabave pri novem LT je ekstremno visok. Vzmetenje v tekmovalnih in trail pogojih deluje harmonično. Kolo je zelo stabilno in zavoljo lahkosti odlično vodljivo. Maksimalna ocena: 10/10