#RadiPomagamo: Kolesa za vse!

Slovenski kolesarski mojstri sodelujejo pri novem projektu AMZS.

 

Imate kolo, ki ga ne uporabljate? Podarite ga za dober namen!

 

Avto-moto zveza Slovenije v sodelovanju s svojimi avto-moto društvi in klubi začenja akcijo zbiranja rabljenih koles, ki jih bo Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje podarila otrokom iz socialno ogroženih družin.

V minulih dneh je AMZS že predal prvih deset koles, ki bodo razveselila otroke v Ljubljani in njeni okolici. S podporo projekta “Varno na kolesu”, ki izobražuje šolarje, ki se pripravljajo na kolesarski izpit, bodo ponosni novi lastniki koles dobili tudi zaščitne kolesarske čelade.

Da bi otroci dobili primerno ohranjena in z vidika varne vožnje ustrezna kolesa, je AMZS zasnoval projekt zbiranja rabljenih koles “Kolesa za vse!”. Kdor ima doma kolo, otroško ali odraslo, ki ga ne uporablja, je pa še v takšnem tehničnem stanju, da ga je mogoče z minimalnim vložkom popraviti, ga lahko pripelje na najbližje avto-moto društvo oziroma klub ali na sedež Avto-moto zveze Slovenije v Ljubljani. AMZS bo s pomočjo sodelujočih kolesarskih servisov poskrbel, da bodo serviserji kolesa pregledali in popravili, nato pa jih bo predal ZPM Ljubljana Moste – Polje, ki bo bdel nad tem, da bodo kolesa prišla v prave roke.

Za popravilo in servis koles je poskrbel Kolesarski center Grašca.

Vse o akciji AMZS …