SLR Boost: Najlažji kratki sedež

SLR je najbolj znan sedež Selle Italia in hkrati sedež, ki je referenca z vidika stila, učinkovitosti, udobja in nizke teže, na njem pa so zmagovali asi, kot sta Alberto Contador in Alessandro Ballan.

 

… SLR Boost težak le 122 gramov, kar je bilo do sedaj nepredstavljivo za oblazinjen sedež …

 

SLR je najbolj znan sedež Selle Italia in hkrati sedež, ki je referenca z vidika stila, učinkovitosti, udobja in nizke teže, na njem pa so zmagovali asi, kot sta Alberto Contador in Alessandro Ballan. Zdaj je tukaj SLR Boost, ki premika nove meje tekmovalnih sedežev, tokrat s krajšo obliko in še nižjo težo.

SLR Boost je trenutno najlažji kratki sedež na trgu, njegova kompaktna oblika pa ni povezana samo s težo, ampak odraža tudi vrhunec z vidika tehnologije in učinkovitosti. Po zaslugi tehnologije in materialov najboljše kvalitete je SLR Boost težak le 122 gramov, kar je bilo do sedaj nepredstavljivo za oblazinjen sedež. V primerjavi s 275 mm dolgim klasičnim SLR je SLR Boost krajši za 25 mm, torej 248 mm.

Kompaktna oblika z rahlim dvigom na zadnjem delu in mikro-perforirano prevleko zagotavlja udobje, prav tako je enostavno poiskati in ohranjati idealen položaj sedenja, s čimer si zagotovite pravilno oporo medeničnih kosti. Prav tako je prenovljena konica sedeža, ki zagotavlja dodatno udobje v času največjih naporov in omogoča izkoriščanje vseh prednosti tega sedeža.

S sijaj črno črto pa je označena referenčna točka BRP (Biomechanical Reference Point), ki se nahaja na širini sedeža 70 mm s katere se meri uporabne parametre za nastavitev položaja na kolesu.

SLR Boost je na voljo v štirih verzijah: Kit Carbonio, TI316, TM z magnezijevimi nosilci ter SLR Boost Lady z nosilci TI316 in bolj udobnim in prilagojenim blazinjenjem.

GLAVNE ZNAČILNOSTI:

– INOVATIVNA LINIJA

SLR Boost ima inovativno linijo z rahlo privzdignjenim profilom na zadnjem delu, kar prinaša večje udobje in boljše sedenje.

– NADPOVPREČNO NIZKA TEŽA

Nezgrešljiva eleganca in teža samo 122 g postavljata sedež SLR Boost na vrh kategorije novega razreda kratkih sedežev. SLR Boost je za 25 mm krajši od klasičnega sedeža SLR.

– BIOMEHANIČNA REFERENČNA TOČKA

Sedež ima označeno črto na širini 70 mm s katere se meri parametre za določitev položaja sedenja.

– NOVA OBLIKA KONICE IN VIDNA ŠKOLJKA

SLR Boost ima še bolj poudarjen utor v prednjem delu, ki še dodatno poveča udobje in izkoristek moči.