Državno prvenstvo 2017

Letošnje borbe za majice državnih prvakov in prvakinj so potekale v Komendi, kjer se zmage največkrat osvajajo na zadnjem ciljnem vzponu.

 

Državno prvenstvo za kategorije dečkov, deklic ter mlajših mladink

 

Letošnje borbe za majice državnih prvakov in prvakinj v kategorijah dečkov, deklic ter mlajših mladink, so potekale v Komendi, kjer se zmage največkrat osvajajo na zadnjem ciljnem vzponu. Nič drugače ni bilo letos, 200 metrov dolg klanec je odločil dirki dečkov C in B, medtem ko so se v najstarejši kategoriji za zmago udarili trije ubežniki.

V prvi dirki dečkov C ter deklic C in B so prevozili 5 krogov. Zmagovalec pri dečkih C je bil Marcel Skok, pri deklicah C pa Hana Jeromel. V kategoriji deklic B je Neja Kalan v sprintu glavnine suvereno osvojila prvo mesto ter oblekla majico državne prvakinje za leto 2017.

Dirka dečkov B ter deklic A je bila dolga 8 krogov oziroma slabih 27 kilometrov. Kakšnih večjih napadov iz glavnine nismo videli, tako, da je državnega prvaka znova določil ciljni vzpon. Najmočnejši je bil tekmovalec Radenske Roga Natan Križnar. Med deklicami A, ki so nastopile z dečki B je Eva Prevc v sprintu glavnine malo zaostala za zmagovalko Klaro Čemažar in se uvrstila na drugo mesto.

V dirki dečkov A, kjer so nastopile tudi mlajše mladinke je po treh krogih glavnini ušla peterica kolesarjev, ki je kasneje razpadla na trojico. Ubežniki so bili složni do cilja in se pomerili za zmago, najhitrejši je bil Jaka Špoljar, v ozadju pa je glavnina zaostala približno 4 minute. Med zasledovalci sta bili tudi mladinki KK Kranj, ki sta se pomerili za zmago. Hitrejša je bila Ana Ahačič, ki je ponovila lanski uspeh in ponovno oblekla majico državne prvakinje. Tjaša Sušnik pa se je morala zadovoljiti z drugim mestom.

Vse o dirki in rezultati …