Jaka Primožič odličen deveti na svetovnem prvenstvu v kronometru

Uvrstitev v deseterico na svetovnem prvenstvu v kronometru je velik uspeh in tudi nekakšen obliž na rane iz evropskega prvenstva, kjer je Primožič kotiral še višje.

 

Jaka Primožič dirka na kolesu Scott!

 

Torkov dan je prinesel nastopa naših dveh mladincev v vožnji na čas na letošnjem svetovnem prvenstvu v Dohi v Katarju. Izjemen nastop je uspel Jaki Primožiču, ki je bil dolgo časa na vodilnem mestu, na koncu je bil devetiNik Čemažar je lepo dopolnil njegov uspeh!

Primožič in Čemažar sta celotno sezono edina, ki zastopata slovenske barve na posamičnih kronometrih v kategoriji mladincev, kjer je kvota kolesarjev omejena na dva tekmovalca. Po evropskem prvenstvu v Franciji, kjer je Čemažar osvojil 10. mesto, Primožiča pa je zdelala bolezen, sta bila tudi tokrat na startni rampi izredno osredotočena na svoj nastop, ki je kljub zgodnjim temperaturam potekal v visoki vročini okoli 36 stopinj Celzija.

Jaka je štartal v drugi skupini tekmovalcev ob 8.21 po slovenskem času. Po 28,9 kilometrih po vročini in vetru je v cilj prišel s časom 36:36:24 in prevzel vodstvo. Dolgo časa je bil vodilni, mesto vodilnega t. i. “hot seat” je izgubil, ko ga je prehitel Danec Mikkel Bjerg, poznejši dobitnik srebra. Do nastopa zadnjega favorita Američana McNultya je Jaka držal mesto v deseterici in ga obdržal vse do konca. McNulty je z velikansko prednostjo osvojil naslov svetovnega prvaka, izjemen uspeh pa je z 9. mestom dosegel Jaka Primožič!

Uvrstitev v deseterico na svetovnem prvenstvu v kronometru je velik uspeh in tudi nekakšen obliž na rane iz evropskega prvenstva, kjer je Primožič kotiral še višje. “Super zadovoljen sem s svojim dosežkom. Potem, ko sem bil 10 dni na bolniški in praktično opravljal samo lažje treninge, si nisem predstavljal, da je deseterica dosegljiva. Na progi so bili pogoji kar težki, močan veter je sicer olajšal vročino, a saj vsi vemo, kako je z vetrom v kolesarstvu. Ne glede na vse, moram biti zadovoljen,” je kmalu po končanem nastopu svoje vtise iz Katarja povzel Jaka. Njegov uspeh je z 19. mestom dopolnil Nik Čemažar, ki je bil drugi med kolesarji, rojenimi v letu 1999, kar je lep uspeh in obet za prihodnjo sezono.

Mladince v petek čaka še 135 kilometrov dolga cestna preizkušnja, kjer bo poleg Primožiča in Čemažarja barve našega kluba zastopal tudi Filip Kvasina v dresu hrvaške reprezentance.

Vir: Kolesarski klub Sava Kranj
Fotografije: Kolesarska zveza Slovenije