Odmevna zmaga našega Helija

Andrej Marovt Helešič je sinonim za kolesarsko znamko Scott, kateri je popolnoma predan že več kot 15 let.

 
 
 
 

Andrej Marovt Helešič je sinonim za kolesarsko znamko Scott

 
 
Andrej Marovt Helešič je sinonim za kolesarsko znamko Scott, kateri je popolnoma predan že več kot 15 let. Kadar ni na svojem kolesu, ga najdete v njegovi trgovini koles in kolesarske opreme HELI, kjer nudi strokovne nasvete in profesionalne servisne storitve. Potem ko po zaključku kolesarske sezone pred dvema letoma ni podaljšal dogovora o nastopanju za italijansko ekipo, katere tekmovalec je nazadnje bil, je zadnji dve leti kolesaril brez tekmovalne licence in ni nastopal na večjih dirkah. Jeseni 2013 je sprejel povabilo gibanja za popularizacijo kolesarskega športa oz. kolesarske ekipe BIKE REPUBLIC in tako s pričetkom leta 2014 postal član ene izmed najmlajših ekip. Ekipa je bila ustanovljena lani in je trenutno med najuspešnejšimi moštvi v amaterskem cestnem kolesarstvu.
Eden glavnih Helijevih ciljev v letošnji sezoni je bil nastop na medijsko izredno dobro reklamiranem in podprtem kolesarskem festivalu Alpe-Adria, katerega srce tvori morda eden najlepših cestnih maratonov na svetu, 160 kilometrski podvig iz Beljaka v Trbiž, od tam preko Predela v Bovec, naprej v Soško dolino in na Vršič. Po spustu v Kranjsko Goro vodi pot kolesarje spet v Trbiž in preko Baškega jezera nazaj na cilj v Beljak.
Izpolnil ga je z odliko, saj je v obračunu trojice ubežnikov (poleg njega še Gregor Sikošek in Hans-Peter Obwaller) ciljno črto po 4 urah in 29 minutah prečkal prvi.
Iskrene čestitke in vso srečo v nadaljevanju sezone!