ORICA-GreenEDGE | SCOTT | NORTHWAVE

v 9. etapi Gira d’Italia je ubežnikoma Pietru Weeningu in Davidu Malacarnu uspelo tudi na ciljnem vzponu zadržati prednost.

 
 
 
 

Sponzorja ekipe ORICA-GreenEDGE Cycling sta SCOTT in NORTHWAVE

 
 
 
ORICA-GreenEDGE je prva avstralska kolesarska ekipa z World Tour licenco. Trenutno blestijo na Giru d’Italia.
V uvodnih etapah je navduševal Michael Matthews, ki je precej časa vztrajal v rožnati majici, v 9. etapi pa je ubežnikoma Pietru Weeningu in Davidu Malacarnu uspelo tudi na ciljnem vzponu zadržati prednost. Imela sta največ moči izmed 14 kolesarjev, ki so bili v vodilni skupini, ušli so po 50 km in si privozili že osem minut naskoka. Weening je izkoristil bogate izkušnje v svojo korist in Italijanu izmaknil zmago. Oba nosita kolesarske čevlje Northwave Extreme Tech Plus.
Ekipa ORICA-GreenEDGE je navdušena nad svojimo opremo, za katero skrbi SCOTT. Vozijo peresno lahke Addicte Team Issue in aerodinamične Foile Team Issue.
Novi Addict je kombinacija tekmovalnega kolesa in obsedenosti z nizko težo. Dirkalno kolo z ravno pravšnjo mero agresivne geometrije v celoti ponuja optimalno togost za dober prenos moči na cesto.
Tako kot je že njegov predhodnik postavil letvico na 790 gramov za okvir, je novi Addict presegel samega sebe s kar 8 % nižjo težo od prejšnjega modela. Pri tem pa teža celotnega okvirja, ki skupaj z vilico tehta manj kot 1.000 gramov, ne predstavlja kompromisov. Addict je idealno kolo, je dirkač in je plezalec.
Novi Foil je formula na dveh kolesih, razvita s pomočjo vetrovnika ekipe F1 Mercedes. In z veliko mero inovativnosti, tehnologije ter vrhunskega dizajna. Rezultat je do zadnje podrobnosti izpiljen izdelek, ki se ponaša z izjemno togostjo, nizko težo in odlično aerodinamiko.