Bluegrass Enduro Tour – Kinlochleven

Po Castelbuonu (Sicilija) in Mollau (Alzacija – Francija), je Bluegrass Enduro Tour International gostil Kinlochleven, Škotska. Tretja tekma v sklopu turneje in spet popolna sprememba kulise: razsežna, nedotaknjena višavja…

V soboto, v poznih popoldanskih urah, je bil čas za prolog in ogled nedeljske trase. Ravno ko so se tekmovalci odpravljali na štart prologa, je začelo rositi, poleg tega se je ponekod spustila megla, tako da je bila Lord-of-the-Rings atmosfera popolna. Moški prolog je dobil Joe Barnes, ženskega pa njegova sestra Hannah.

Naslednje jutro je sonce pozdravilo udeležence in boj sredi osupljivo lepega prizorišča se je začel. Tretja etapa je bila najnapornejša, posuta s kratkimi vzponi, ki so terjali nenehen napor. Sledil je težko pričakovani okrepčilni premor z žarom in vsem kar sodi zraven, pred zadnjo, četrto, v celoti spustaško etapo, ki je nudila spektakularen pogled na Loch Leven.

Čudovite proge, brezhibna organizacija in izjemno vzdušje je zaznamovalo cel vikend. Na koncu je Joe Barnes zadržal vodstvo, med ženskami je slavila Katy Winton.

Naslednja tekma je 21. in 22. septembra na Irskem (Ballyhoura).