5. kolesarski vzpon na Jošt Scott

Tudi letos Klub študentov Kranj za vse rekreativne kolesarje, zagrizene tekmovalce ali nedeljske izletnike organizira kolesarski vzpon na Jošt. Na enega izmed najbolj priljubljenih kranjskih vrhov se bomo vzpenjali v nedeljo, 12. maja, ob 11h.
847 metrov visok Sv. Jošt nad Kranjem že vrsto let velja za eno najbolj priljubljenih kolesarskih destinacij, tako med mlajšimi kot starejšimi kolesarji. Vzpon je primeren za vse rekreativce: nekateri bodo izboljšali svoj čas, drugi premagali sami sebe, vsi pa bodo poplačani s čudovitimi razgledi, ki se ponujajo z vrha, ter prijetnim tekmovalnim vzdušjem in bogatim nagradnim skladom.
Kolesarji bodo morali premagati 5-kilometrski vzpon in 450 višinskih metrov. Cesta se hitro postavi pokonci, nato spet malce popusti, kar je dobrodošlo za kratek »počitek«, najbolj peklenskih pa je zadnjih 1500 metrov, kjer se za trenutek spopadete tudi z 22 % strmino. A ni ga slajšega občutka, ko pribrcate do vrha in se ozrete na prevoženo pot.
Najhitrejši kolesarji bodo lovili pikčasto majico, ki si jo bosta ponosno nadela absolutna zmagovalca v moški in ženski kategoriji. Lansko zmago branita Primož Roglič, ki je 5-kilometrski vzpon zaključil v rekordnih 16 minutah in 27 sekundah, in Melita Rajgelj Ozebek, ki si je zmagovalni pokal prislužila z 24 minutami in 19 sekundami.
Startnina v predprijavi znaša 5 evrov za člane KŠK; 8 evrov za nečlanice in 13 evrov za nečlane, prijave pa sprejemajo na Info točki KŠK (Slovenski trg 3, Kranj) vse do 9. maja. Na dan dogodka startnina za člane KŠK znaša 10 €, za nečlanice 13 €, za nečlane pa 18 €.